Helgens boktips!

januari 7th, 2011

Den här gången vill jag rekomendera tre böcker som är helt olika, men väldigt läsvärda.

Först är det Vargas Llosa, Mario : Tant Julia och författaren. Boken handlar om författaren själv, hur han som artonåring   rymde och gifte sig med sin fjorton år äldre släkting.

Den handlar också om den unge Marios arbete på nyhetsredaktionen Panamerica och om den exentriske Camacho som skriver radioföljetonger. Vartannat kapitel i boken består just av Camachos följetonger och vartannat kapitel är en självbiografisk berättelse. Boken är väldigt rolig.

Sedan är det Hetta av Ian McEwan. Boken handlar om den självupptagne nobelpristagaren  i fysik, Michael Beard.  Han är mycket förtjust i kvinnor och en stor egoist.

Boken är mycket välskriven och bitvis väldigt rolig.

Till sist är det en bok av Aino Trosell som heter Hjärtblad, som jag blev väldigt förtjust i. Vi får  i boken följa den lilla flickan Hulda och hennes väg till vuxen självständig kvinna.

Hulda bor i Dalarna och får som så många andra i slutet av

 1800-talet, ge sig ut på vandring för att förtjäna sitt uppehälle. Boken är intressant rent historiskt och det där att Hulda trots alla svårigheter lyckas bevara sin stolthet och självständighet gör att jag tycker extra bra om boken.

Trevlig läshelg och ett fortsatt fint 2011 önskar Gunilla, bibliotekarie.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind